Descriere proiect
Ca proaspat stat membru al Uniunii Europene si in perspectiva aderarii la acordul Schengen, intelegem necesitatea alinierii Romaniei la standardele legislative comunitare, poate nu atat ca o serie de obligatii, cat pentru a crea un standard de viata si de mediu in Romania, contemporan familiei europene.
Identificarea solutiilor tehnico-economice viabile este primul pas, iar valorificarea lor se poate si trebuie facuta astazi intr-un timp mai scurt si intr-un mod mai eficient, in noul context in care sunt disponibile instrumente structurale pentru imbunatatirea infrastructurii de transport romanesti.
Fluviul Dunarea este bine conectat la traficul naval european si are potential pentru transportul de marfa la costuri mici, pentru dezvoltarea traficului de containere intermodale si chiar pentru transportul turistic. Acest fapt ne arata ca exista o capacitate foarte mare de dezvoltare economica a tuturor oraselor-port de pe fluviu si implicit a Romaniei, dar totodata ne subliniaza necesitatea din ce in ce mai stringenta a existentei unui sistem eficient de colectare si tratare a deseurilor generate de nave in porturile dunarene care sa sprijine dezvoltarea transportului durabil.
Pornind de la toate aceste elemente-cheie, am demarat Proiectul "CODENAV"- Sistem de colectare a deseurilor generate de nave in porturile de pe Dunarea Maritima, care va crea mijloacele necesare pentru aplicarea politicii Uniunii Europene in domeniul protectiei mediului.
|